DENİZLİ D TİPİ KAPALI CEZA İNFAZ KURUMU
Psiko-Sosyal Servis

PSİKO-SOSYAL YARDIM SERVİSİ FAALİYETLERİ

A. Bireysel Görüşmeler

Dilekçe ile psiko-sosyal yardım servisine başvuruda bulunan, psiko-sosyal yardım servisinin gerekli gördüğü veya kurum idaresi ve kurum personelinin yönlendirdiği çocuk yaştaki ve yetişkin hükümlü ve tutukluların tamamı ile bireysel görüşme yapılmaktadır. Gözlem ve görüşmeler neticesinde diğer birimler ile (sağlık, eğitim, başmemurluk, infaz) işbirliği yapılıp sorunlara çözüm aranmaktadır.

B. Hükümlü ve Tutukluyu Tanıma

Kuruma yeni gelen hükümlü ve tutuklu ile infaz işlemleri bittikten sonra görüşme yapılarak “Hükümlü-Tutuklu Öngörüşme Tanıma ve Takip Formu” doldurulmakta ve UYAP'a kaydı yapılmaktadır.

C. Kurumda Ortak Yürütülen Faaliyetler

Pek çok sosyal faaliyet (konferans, spor turnuvaları, sinema, konser, tiyatro, bilgi yarışması vb.) eğitim birimi ile ortaklaşa olarak yürütülmektedir.

D. İstenilen Raporlar

Adalet Bakanlığı Ceza ve Tevkif evleri Genel Müdürlüğü tarafından istenilen raporlar düzenli bir şekilde hazırlanıp Bakanlığa ulaştırılmaktadır.

E. Hükümlü-Tutuklu Aileleri ile Yapılan Görüşmeler

Hükümlü/tutuklu aileleriyle gerektiği durumlarda görüşmeler yapılmaktadır. Görüşmelerde hükümlü ve tutuklunun ailesi ile ilgili sorunları ve psikolojik problemleri üzerinde durulmaktadır. Ailesine ulaşmakta zorlanan kişilerin aileleri ile görüşülmektedir.

F. Sosyal, Kültürel ve Sportif Faaliyetler

Hükümlü ve tutukluların kişiliklerini geliştirmeleri ve sosyal etkinliklere daha fazla ilgi gösterip, katılımını sağlamak amacıyla pek çok sosyal kültürel faaliyetlerde bulunulmaktadır. Bu konu başlığı altında, futbol, basketbol, voleybol, masa tenisi, satranç vb. dallarda turnuvalar gerçekleştirilmektedir.

G. Sivil Toplum Kuruluşlarıyla Yürütülen Faaliyetler

Konferanslar sosyal-kültürel faaliyetlerde sivil toplum kuruluşlarından maddi veya manevi destek alınmaktadır. Bu Kuruluşlar uzman kişi temini, materyal ve cihaz temini konusunda yardımcı olmaktadırlar.

H. Personel Görüşmeleri

Kurumda çalışan personelin talepleri doğrultusunda görüşmeler yapılmaktadır. İş stresi, kişisel ve ailevi problemler gibi konularda önerilerde bulunulmaktadır. Daha ileri derecedeki sorunları içinse bir uzmana yönlendirilmektedirler.

I. Grup Çalışmaları

Kurumumuzda, yetişkin ve çocuk yaştaki hükümlü ve tutuklularla grup çalışmaları yapılmaktadır. Bu kapsamda, Öfke Kontrolü, Alkol ve Madde Bağımlılığı gibi konularda faaliyetler gerçekleştirilmektedir.